LATEST

STREAMING WARS: APPLE ВЛИЗАТ В ИГРАТА С APPLE TV+Стрийминг войните стартираха тихичко миналия петък (1 ноември) с дебюта на Apple TV+.

Цената в момента е 4,99$ на месец с едноседмичен пробен период или напълно безплатно за една година, ако наскоро сте си купили нов iPhone, iPad или Mac. Платформата стартира с четири качествени сериала („The Morning Show, “See”, “For All Mankind” и „Дикинсън“), един документален филм и малко детско съдържание („Снупи в Космоса“), но в следващите месеци ще добави нови продукции от топ продуценти от ранга на Стивън Спилбърг, Опра Уинфри и Джон Ем Чу.В битката за нови събскрайбъри Apple TV+ влиза в директна конкуренция с вече наложените Netflix, Amazon Prime Video и Hulu, както и предстоящите Disney+ (старт на 12 ноември, но само в САЩ), HBO Max и NBCUniversal’s Peacock (и двата планирани за пролетта на 2020).

Точно седмица по-късно Apple съобщиха, че са подновили официално за втори сезон и четирите сериала, с които стартираха. Всъщност „The Morning Show“ с Дженифър Анистън, Стив Карел и Рийз Уидърспун получи поръчка за два сезона още преди началото на снимките. Към него сега се присъединяват и „See на Франсис Лоурънс с Джейсън Момоа, „For All Mankind на Рон Мор и „Дикинсън“ със Хейли Стайнфелд.

Според слуховете за втори сезон са били подновени също неизлъчваните все още „Little America и детективската драма „Home Before Dark.

Най-вероятно това е част от дългосрочната стратегия на Apple -  да стартират с възможно най-качественото съдържание, което да се задържи за няколко сезона в платформата. От една страна това значително ще намали бъдещи разходи за разработване на нови сериали и в същото време ще задържи създателите на поредиците в договорни отношения с гиганта.

Също както и другите стрийминг платформи, Apple не предоставя официална информация за гледаемостта на сериалите.

Според източници, близки до компанията обаче, стартът на Apple TV+ е допринесъл за милиони гледания на съдържанието от миналия петък досега. Още по-обнадеждаващ е фактът, че потребителите са прекарали малко над час в гледане на съдържание и повечето от тях са се прехвърлили на втори и трети епизод от гледаната поредица.При старта на услугата бяха налични по три епизода от „The Morning Show, “See” и „For All Mankind, както и целия сезон на „Дикинсън“. След това премиерен нов епизод ще има всеки петък.

Предстоящият уикенд обаче ще покаже дали интересът към платформата е сериозен и дали след изтичането на пробния седемдневен период, гледаемостта на сериалите ще се превърне в платени абонаменти.


Коментари

Популярни публикации от този блог

РЕЙТИНГЪТ НА ОСКАРИТЕ УДАРИ ДЪНОТО

ОБЯВИХА ПРОГРАМАТА НА КИНОФЕСТИВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ: МАЛКО ХОЛИВУД, ПОВЕЧЕ АРТХАУС ФИЛМИ

ТИРАНИЯТА НА УДОБСТВОТО