LATEST

STREAMING WARS: КОИ ПЛАТФОРМИ ЩЕ ДОМИНИРАТ СТРИЙМИНГ ПАЗАРА ДО 2025 Г.?


Пет световни платформи ще доминират пазара на стрийминг услугите до 2025 г., според ново проучване на Digital TV Research. 

Нарисуваната картина на SVOD пазара не е много изненадваща. Според компанията, Disney+ ще натрупа 101 милиона абоната през следващите шест години. Като прибавим към тях и събскрайбърите на Netflix, Amazon Prime Video, Apple TV+ и HBO Max, до средата на следващото десетилетие водещите пет срийминг платформи ще имат общо 529 милиона абоната в цял свят. 

По брой нови абонати Disney+ ще се конкурира единствено с Netflix, които вероятно да добавят 70 милиона нови единици през следващите шест години. Цифрата на пръв поглед е много добра за най-утвърдената стрийминг платформа, но от Digital TV Research предупреждават, че само 6 милиона от тях ще бъдат от САЩ или по-малко от 10%.  

Проучването предвижда, че до 2025 г. Netflix ще разполагат с 235.6 милиона абоната, Amazon Prime Video - 135 милиона, HBO Max - 30.1 милиона, a Apple TV+: 27,2 милиона. 

Конкуренцията ще бъде ожесточена, най-вече на фронта на придобиване на права за любими тв продукции, които аудиторията биндж-уочва до безкрай. HBO Max вече платиха 425 милиона долара за правата на "Приятели", а NBCUniversal - 500 милиона долара за "Офисът". И двата сериала бяха "отмъкнати" от библиотеката на Netflix. 

Последният сериал ще бъде част от платформата Peacock, която ще разчита на приходи от реклама. Най-вероятно до две години HBO Max също ще има ad-supported версия, която ще увеличи абонатите на услугата тройно до 90 милиона, уточняват от Digital TV Research. 

Стрийминг войните стартираха на 1 ноемрви тази година с пускането на Apple TV+ и продължиха с представянето на Disney+ на 12 ноември в САЩ, Канада и Холандия. HBO Max ще се присъедини през май следващата година с цена от 15 долара на месец.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РЕЙТИНГЪТ НА ОСКАРИТЕ УДАРИ ДЪНОТО

ОБЯВИХА ПРОГРАМАТА НА КИНОФЕСТИВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ: МАЛКО ХОЛИВУД, ПОВЕЧЕ АРТХАУС ФИЛМИ

ТИРАНИЯТА НА УДОБСТВОТО