LATEST

AMAZON ПОДНОВЯВАТ СЕРИАЛА ОТ ВСЕЛЕНАТА НА “ВЛАСТЕЛИНЪТ НА ПРЪСТЕНИТЕ” ЗА ВТОРИ СЕЗОН


Докато все още тече пред-продукцията на новия сериал от вселената на “Властелинът на пръстените” в Нова Зеландия, Amazon обявиха, че са подновили поредицата за втори сезон.

Като първа стъпка от подновяването на все още неизлъчвания сериал, е предприето събирането на сценаристите, за да обсъждат идеи за посоката на новите епизоди. Информацията беше потвърдена и от шефката на Amazon Studios Дженифър Салке.

Amazon получиха правата за вселената на Толкин през 2017 г., след като платиха рекордната сума от 250 млн. долара и обещаха, че ще инвестират още толкова в екранизацията.

Част от сделката са множество сезони, както и евентуални спин-офи.

Подновяването на сериала за втори сезон е страхотна новина за феновете на Толкин и означава, че паузата между сезоните може да бъде кратка.

Въпреки това обаче продукцията ще излезе в няколкомесечна почивка, след като бъдат заснети първите два епизода от сезон 1.

През тези 4-5 месеца сценаристите ще имат достатъчно време, за да напреднат по сезон номер 2.

Това е стандартна практика за сериали, които са получили поръчка без пилотен епизод и позволява на продуцентите и създателите да прегледат готовия материал и да преценят дали са на прав път.

Ако междувременно сценариите за сезон 2 са готови с новите епизод е напълно възможно всички серии да бъдат заснети накуп.

Подобна стратегия, най-вече за да намали производствените разходи, използва и режисьора Питър Джаксън, когато засне накуп и трите части на "Властелинът на пръстените", отново в Нова Зеландия.

В допълнение към горното, новият сериал ще продължи снимки след края на зимата, а както знаем от книгите на Толкин - по-голямата част от действието при него се случва сред живописна природа.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РЕЙТИНГЪТ НА ОСКАРИТЕ УДАРИ ДЪНОТО

ОБЯВИХА ПРОГРАМАТА НА КИНОФЕСТИВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ: МАЛКО ХОЛИВУД, ПОВЕЧЕ АРТХАУС ФИЛМИ

ТИРАНИЯТА НА УДОБСТВОТО