LATEST

СПЕТЕ СПОКОЙНО, ДЕЦА: ОТЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ ЗА NETFLIX

Netflix успя да си възвърне позициите през третото тримесечие на 2019, отчитайки добри финансови резултати, въпреки че не постига поставените вътрешни цели за растеж на абонатите. 

Анализаторите от Уолстрийт очакваха доход от 1,04$ за акция, докато Netflix успя да гo вдигне до 1,47$, доста повече от 89-те цента от преди една година. Общият приход на компанията за периода пък възлиза на 5,245 млрд $, точно според очакванията на финансистите. 

Абонатите в цял свят са се увеличили с 6,8 млн. до 158,33 млн. общо. Стрийминг гигантът очакваше 7 милиона нови събскрайбъри, съвсем близо до реалния тримесечен резултат. 

Като причина за неизпълнения таргет се посочва лекия спад при ръста на абонатите в САЩ, които са били точно половин милион, вместо очакваните 800 000. Забавянето най-вероятно се дължи на повишената цена на услугата. 

Въпреки това 6,8 млн. нови абоната е рекорд за трето тримесечие, с 12% повече от новите членове, добавени през същия период на 2018. До края на 2019 г. компанията очаква нови 7,6 млн. домакинства, с 1,2 млн. по-малко от 2018. 

Резулататите на Netflix се очакваха с повишен интерес от анализаторите и финансистите, след като акциите на компанията паднаха с около 20% при обявяването на разочароващи данни и недостигнати таргети през юли. 

Акциите на компанията веднага се вдигнаха до 298$, показвайки, че финансовият свят все още вярва в бъдещето на стрийминг гиганта. Преди това много от инвеститорите изказаха съмнения в стратегията на Netflix да влага прекалено големи суми в създаването на оригинално съдържание, което автоматично води до голяма задлъжнялост. 

Да не забравяме, че в следващите шест месеца Apple, Disney, WarnerMedia и NBCUniversal също ще направят първи крачки в необятния свят на стрийминга, което допълнително ще ограничи набирането на нови абонати, особено предвид ниските цени на Disney+ и опциите за пакетен абонамент с Hulu и ESPN+. 

Това пък от своя страна ще доведе до поетапното оттегляне на огромна част от съдържанието в Neflix, което до този момент същите компании лицензираха свободно. 

Темата е засегната и в официалното писмо, което Netflix изпращат при обявяването на резултатите. В него пише, че компанията и досега е имала конкуренция в лицето на Amazon, YouTube, Hulu и ефирните и кабелни телевизии. 

"Предстоящият старт на услуги като Disney +, Apple TV +, HBO Max и Peacock ще засили конкуренцията, но всички сме малки в сравнение с линейна телевизия “, се казва в писмото.„Докато новите конкуренти имат някои страхотни заглавия (особено от каталозите), нито един няма разнообразието и качеството на новите оригинални програми, които произвеждаме в цял свят."

Коментари

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

РЕЙТИНГЪТ НА ОСКАРИТЕ УДАРИ ДЪНОТО

ОБЯВИХА ПРОГРАМАТА НА КИНОФЕСТИВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ: МАЛКО ХОЛИВУД, ПОВЕЧЕ АРТХАУС ФИЛМИ

ТИРАНИЯТА НА УДОБСТВОТО