LATEST

H&M И M.I.A. ОБЕДИНЯВАТ СИЛИ, ЗА ДА СЪБЕРАТ 1 000 ТОНА СТАРИ ДРЕХИ, ВКЛЮЧИ СЕ И ТИ


H&M обединява сили с M.I.A. за World Recycle Week (Световна седмица на рециклирането). От 18 до 24 април модният гигант ще се постарае да събере 1000 тона износени или ненужни дрехи в над 3600 магазина от цял свят. За да привлече внимание към каузата, M.I.A. участва в заснемането на ексклузивно музикално видео, засягащо наболялата тема за влиянието на текстилните отпадъци върху околната среда. Премиерата е на 11 април на hm.com.

Събирането на стар текстил в магазините на H&M е лесен процес и има неоспорим положителен ефект. От 2013 г. клиентите от цял свят имат възможност да оставят своите ненужни дрехи и домашен текстил, независимо от тяхната марка или състояние. По този начин предотвратяват достигането на текстилни отпадъци до сметищата, а в замяна получават ваучер за отстъпка. От старта на кампанията до днес са събрани над 25 000 тона стари дрехи. Преди две години бяха представени и първите облекла, създадени от рециклирани нишки - съществена стъпка за затваряне на производствения цикъл в модата.

За да отбележи World Recycle Week, H&M подканя блогъри и видео-ентусиасти да заснемат кратки клипове, с които да покажат какви дрехи рециклират. Клипчетата ще са контрапункт на популярните видеа, показващи нови покупки. Всеки може да създаде свое клипче и да го сподели с #HMrehaul, а след това да остави дрехите в магазин на H&M, като по този начин ще се присъдени към глобалното движение и ще превърне инициативата за събиране на стар текстил в естествен етап от жизнения цикъл на дрехата.

Само с рециклирането на една тениска могат да бъдат спестени 2100 литра вода – какво остава за 1000 тона дрехи, събрани само по време на World Recycle Week? Ще бъдат приемани всякакъв тип ненужни дрехи – стари дънки, изхабени кърпи, скъсани рокли... Нищо не е прекалено съсипано, износено или използвано, за да не получи шанс за втори живот.

Повече информация на www.hm.com/garmentcollecting

Коментари

Популярни публикации от този блог

ОБЯВИХА ПРОГРАМАТА НА КИНОФЕСТИВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ: МАЛКО ХОЛИВУД, ПОВЕЧЕ АРТХАУС ФИЛМИ

РЕЙТИНГЪТ НА ОСКАРИТЕ УДАРИ ДЪНОТО

ТИРАНИЯТА НА УДОБСТВОТО