LATEST

H&M CONSCIOUS EXCLUSIVE 2016
Колекцията Conscious Exclusive на H&M за 2016 г. с лекота съчетава миналото и настоящето. Представянето ѝ съвпада с откриването на изложбата „Fashion Forward – 300 years of Fashion“ в Музея на декоративните изкуства в Париж, която е и неин извор на вдъхновение. Моделите са истинско въплъщение на изтънчена елегантност, сякаш излязла от платното на художник.

Дизайнерският екип на H&M се потапя в архивните колекции на музея, за да подбере знакови модели от последните три века висша мода. Резултатът е колкото съвременен и артистичен, толкова и сантиментален, но в същото време прогресивен.

Ефирният и непринуден силует преминава през свободните рокли, артистичните кафтани и скулптурираните поли. Принтовете създават момент на изненада, като превръщат роклите в картини или скулптури с оптични илюзии. Дълга бална рокля с дълбоко деколте напомня красива драперия от мрамор. Лееща се по тялото рокля е украсена с къс от „Трите грации“ на Ботичели. Късите рокли и широките туники излъчват лежерна изтънченост, създавайки своеобразен взрив от сблъсъка на енергията и еклектиката на миналото и настоящето.

При създаването на колекцията са използвани органична коприна, коноп, рециклиран лен и
смеси на Tencel®, както и нови, иновативни материали като мъниста и кристали, изработени от рециклирано стъкло. Обеците са изработени от Denimite – материал, получен от рециклиран стар деним, използван за пръв път в модата от H&M. Още нещо ново в колекцията Conscious Exclusive през този сезон са три сватбени рокли – пиршество от светлина и украса, превъплътено в романтични дантели за всяка булка, която иска да бъде едновременно красива и ангажирана към устойчивото развитие.

Колекцията ще се появи на 7 април в около 180 магазина в целия свят. В България ще бъде налична в H&M бул. Витоша 6 и на hm.com

Коментари

Популярни публикации от този блог

РЕЙТИНГЪТ НА ОСКАРИТЕ УДАРИ ДЪНОТО

ОБЯВИХА ПРОГРАМАТА НА КИНОФЕСТИВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ: МАЛКО ХОЛИВУД, ПОВЕЧЕ АРТХАУС ФИЛМИ

ТИРАНИЯТА НА УДОБСТВОТО