LATEST

НОВО СПИСАНИЕ НА ПАЗАРА: A-SPECTO

"Само за хора, пристрастени и любопитни към знанието." Така се описва новото българско списание a-specto, което се появи на пазара днес. Главен редактор е Калина Андролова, която явно все още не може да преживее факта, че вече не работи в L'Europeo. Просто a-specto изглежда като по-добра версия на "италианския" си събрат, но за сметка на това има амбицията да бъде къде-къде по-умно. 
Списанието ще залага на геополитика, история, интервюта, задкулисни политически сюжети и заплетени истории, богато илюстрирани с подбрани документални фотографии.
В първия си брой a-specto публикува интервю с израелския посланик у нас Шаул Камиса Раз, който подчертава, че все още на някои места по света антисемитизмът убива хора, но за щастие антисемитизмът е изключително слаб и непопулярен в България.
На страниците на списанието може да откриете текстове от Тома Томов, Валери Найденов, Иво Христов, Петър Волгин, Александър Симов и др.
За първия брой Тома Томов разговаря с Гернот Ерлер, един от най-важните съветници на германския канцлер Ангела Меркел, специалист по въпросите за германско-руските отношения.
Читателите ще се запознаят с интересната история на Теодор Херцел, човекът който поставя началото на политическия ционизъм, ще разберат на кого всъщност са идеологически наследници бандеровците в съвременна Украйна и кой е „идолът на Майдана“ Степан Бандера, ще се доберат до факти за убиеца на Мусолини, ще потънат в шпионски истории и геополитически анализи. Ще се информират какво представляват „мрежовите войни“ и как те непрестанно се водят около нас, създавайки общности с ментално блокирано съзнание. Читателите ще научат още как и защо граф Сен Жермен живее вечно в главите на българските икономисти и в какви смешни грешки упорстват те. Списание a-specto има намерение да разговаря със своите читатели за паралелния свят, който случва събитията, за света, който всъщност задава правилата, да разговаря за същността на процесите, които управляват съдбите ни.
Слоган на a-specto са думите на Хораций: „Имай смелостта да знаеш!". Остава неясно единствено защо на корицата на първия брой свенливо се прикрива Анди Уорхол, но може би и това има своето дълбоко значение. a-specto е по будките, цената е 10 лв.

Коментари

Популярни публикации от този блог

ОБЯВИХА ПРОГРАМАТА НА КИНОФЕСТИВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ: МАЛКО ХОЛИВУД, ПОВЕЧЕ АРТХАУС ФИЛМИ

РЕЙТИНГЪТ НА ОСКАРИТЕ УДАРИ ДЪНОТО

ТИРАНИЯТА НА УДОБСТВОТО