LATEST

ЦВЕТЪТ НА ХАМЕЛЕОНА

Дългоочакваният първи трейлър на „Цветът на хамелеона“ беше представен вчера в официалната страница на филма във Facebook. Постваме го и ние тук с един ден закъснение, след като нетърпеливи фенове на Руши Видинлиев затрупаха редакционната ни поща с гневни писма как е възможно трейлърът да отсъства от селекцията на ПОП КУЛТУРА. Естествено, грешката е напълно поправима, а отговорният редактор, който е проспал новината вчера, ще бъде наказан строго, но справедливо с бой на голо с пръчки!
Това обаче едва ли интересува драгия ни читател, така че да се върнем към "Цветът на хамелеона". Вчера беше разкрит и официалният плакат на филма (виждате го в цялата му прелест по-горе), който е дело на графичния дизайнер Росен Дуков, носител на три отличия от международното Photoshop състезание iStock Steel Cage.
„Цветът на хамелеона” е черна комедия-трилър, чието действие ни отвежда в страна, много напомняща за България по времето на нежните революции в Източна Европа. Маниакален конспиратор (Руши Видинлиев) създава свой фантомен отдел на тайните служби със собствена агентура и документация. Архивът на „частното“ ДС става пружина на напрегнат сюжет с трагикомични обрати, докато мистериозният му създател се опитва да "ужили" МВР. Това е една история без невинни, заплела в сложна мрежа интригантстващи интелектуалци и философстващи ченгета.
Режисьорският дебют на оператора Емил Христов тръгва по кината в цялата страна на 5 април. Филмът е и първото акторско превъплащение на попзвездата Руши Видинлиев, който е един от най-успешните изпълнители в българската поп музика.
„Цветът на хамелеона“ е носител на Голямата награда „Златна роза“ за най-добър пълнометражен филм, Специално споменаване на Филмовия фестивал в Солун, номинации за награда „Откритие“ на Международния филмов фестивал в Торонто и награда „Бронзов кон“ на Филмовия фестивал в Стоклохлм.

Та, така.

Коментари

Популярни публикации от този блог

ОБЯВИХА ПРОГРАМАТА НА КИНОФЕСТИВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ: МАЛКО ХОЛИВУД, ПОВЕЧЕ АРТХАУС ФИЛМИ

РЕЙТИНГЪТ НА ОСКАРИТЕ УДАРИ ДЪНОТО

ТИРАНИЯТА НА УДОБСТВОТО