LATEST

ROLLING STONE'S 50 GREATEST HIP-HOP SONGS OF ALL TIME


След специално допитване до музиканти, продуценти и музикални журналисти, редакторите на Rolling Stone са подредили в стройна класация 50-те най-велики хип-хоп парчета на всички времена.
В челната десетка няма почти никакви изненади, а Топ 3 е запазен за обичайните прото-класики, които са алфата и омегата на хип-хоп музиката и от които започва всичко: "Planet Rock" (1982), "Rapper's Delight" (1979) и обявеното за най-велико "The Message" на Грандмастър Флаш от 1982 г.
Казваме "почти никакви изненади", защото според нас "Mind Playing Tricks On Me" на Geto Boys спокойно можеше да е малко по-назад в класирането, за сметка на "Rebel Without A Pause" или "Fuck Tha Police", например.
Най-високо поставеното парче на Тупак пък е "Dear Mama" (номер 18), за което също може обстойно да се поспори, а A Tribe Called Quest са чак на номер 26 със "Scenario". Сигурни сме обаче, че ако класацията беше за най-велики емсита на всички времена, Кю-Тип и Тупак със сигурност щяха да бъдат в челната тройка.
Най-високо класираната жена-рапърка е Миси Елиът (номер 38 с "Get Ur Freak On"). Изненадващо, Лорин Хил е поставена на 45-та позиция с откриващото парче от The Miseducation Of Lauryn Hill "Lost Ones", което не е издавано като сингъл.
Специалният брой на Rolling Stone с 50-те най-велики хип-хоп парчета на всички времена излиза следващата седмица, цялото подреждане е тук!

10. Eric B. & Rakim – Paid In Full
09. N.W.A – Straight Outta Compton
08. Notorious B.I.G. – Juicy
07. Public Enemy – Fight The Power
06. Dr. Dre – Nuthin’ But A ‘G’ Thang (Feat. Snoop Doggy Dogg)
05. Geto Boys – Mind Playing Tricks On Me
04. Run-DMC – Sucker M.C.’s
03. Afrika Bambaataa & The Soul Sonic Force – Planet Rock
02. Sugar Hill Gang – Rapper’s Delight
01. Grandmaster Flash And The Furious Five – The Message

Коментари

Популярни публикации от този блог

ОБЯВИХА ПРОГРАМАТА НА КИНОФЕСТИВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ: МАЛКО ХОЛИВУД, ПОВЕЧЕ АРТХАУС ФИЛМИ

РЕЙТИНГЪТ НА ОСКАРИТЕ УДАРИ ДЪНОТО

ТИРАНИЯТА НА УДОБСТВОТО