LATEST

КРАТЪК РАЗГОВОР С ЛИЦЕТО ИВАН БОНЧЕВ

Вече повече от 7 години Иван Бончев живее и работи като стилист в Милано. Снимал е за най-големите списания, включително и за L'Uomo Vogue, ха!
Причината да го потърсим за този кратък, но полезен и интересен, разговор е фактът, че официалният му сайт ще бъде активен онлайн в началото на новата седмица. Адресът е ivanbontchev.com, но дори и да го напишете по невнимание без "t"-то, ще попаднете на правилното място.
Освен за всичко интересно около сайта, от разговора ще разберете още кои са неговите музи, как да се носите тези дни, за да сте в крак с актуалните тенденции и защо София е як град, в който нещата напоследък просто се случват. Дами и господа, медамз-е-месю, Иван Бончев!

Какво ново около теб?
Най-накрая си пускам сайта след пет години работа в Милано.

Защо чак сега?
Аз и преди имах сайт, но той беше скрит и достъпен единствено за клиенти. Сега направих изцяло нова версия, за да може всеки, който се интересува от работата ми, да влезе и да разгледа. След пет години работа в Милано и Париж, сега е точният момент, за да обърна нов лист от моята книга.

И какво по-точно да очакваме от ivanbontchev.com?
Най-доброто от това, което съм направил през последните пет години. Голямо редактиране падна, но най-накрая оставих снимките, които наистина харесвам най-много. При първоначалната подборка разполагах с около 500 кадъра, сега са сведени до 150, но наистина останаха единствено снимки и проекти, които смятам, че ще са силни и след години.

Включил ли си неща, които си снимал за български издания?
Да, две. И двете са снимани от Васил Германов, защото започнах кариерата си с него и до ден днешен той е суперспециален човек и фотограф за мен. Именно с негов кадър затварям мъжката секция.

Уау, явно е много силен кадър!
Да, определено е много силен. На въпросния кадър е и друг много важен човек за мен.

Можеш ли да разкриеш за кого става въпрос?
Мисля че да. Моделът на снимката е най-добрият ми приятел. Казва се Тодор Пеев и е доста известен журналист. Когато снимахме тази сесия, беше редакционен директор на списание „Едно”, и доколкото си спомням, това беше последният му брой, така че точно за тази сесия си спомням с много голям сантимент. Получи се доста впечатляващо и все още смятам, че е актуална, въпреки че е снимана преди повече от четири години!

Защо си решил да покажеш само най-доброто от последните 5 години, ти се занимаваш със стайлинг от много по-отдавна?
Да, така е, но тогава бях много самоук и без ясна концепция какво точно искам да покажа с работата си. Много си обичам старите неща, не ме разбирайте погрешно, но те имат друга стойност вече.

И какво точно искаш да покажеш с работата си в момента?
Моята база. Нека се изразя така: какво харесвам в мъжката и женската мода, типа момче и момиче, които харесвам, и начина, по който изграждам техните образи. За мен беше суперважно стилът ми да е свеж и да не наподобява на ничий друг и след пет години съм доволен, че поставих тази база. Сега мога само да надграждам и да се развивам.

Налял си основите един вид!
Именно.

Имаш ли си муза?
Да, няколко. Таня Илиева - с нея започва женската част. Надя Войнова също, но нея трябва да я снимам скоро в София - това е едно от нещата, които съм си отбелязал да направя в най-близко бъдеще. Не мога да не отбележа и двете най-важни жени в моя живот, без които нямаше да съм това, което съм в момента: майка ми и сестра ми. Благодаря им от сърце за подкрепата и помощта във всички трудни моменти. Те винаги са били най-голямото ми вдъхновение! Заобиколен съм с невероятни хора, както в Милано, така и в София, и те са моят двигател.

Какви са актуалните тенденции в момента?
Траш. Това е най-голямата!

Колко траш?
Не ме разбирайте погрешно, нямам предвид лошия смисъл на думата. По-скоро деветдесетарски траш. Вие ги бяхте описали много добре всички актуални тенденции в блога - смях се много, когато четох статията (HOT TRENDS TOP 10). Но си е точно така! Ем Си Хамър ерата ис бак! Анцуг форева! Аз вече друго не слагам, оставям настрана факта, че е и супер удобно!

Ама ако може да не е много раздърпан от носене!
Е, не, разбира се. Стилист съм все пак и внимавам какво обличам.

Прекрасни новини за целокупния български народ, вече всички сме много яко в тренда!
Да, анцугът рулира по нашите ширини!

20 години им трябваше на западняците, за да ни настигнат!
Именно!

Ама анцугът шушляк ли да бъде или памучен?
Аз съм и за двете, по-скоро памук и найлон.

За жените какво ще препоръчаш?
И те по анцуг! Шегувам се!

Силно се надяваме!
За жените препоръчвам спортни сутиени и широки мъжки панталони – обаче да стягат корема! За справка - Риана в последните месец-два. 90-те са бъдещето!

Когато се прибираш в София, забелязваш ли добре облечени хора?
Много и съм супердоволен, когато съм в София. Градът е страхотен, а напоследък се случват и доста яки неща.

Дай конкретен пример...
Всичките „weeks”, който организира „Едно”, концертите, яките барчета, пълни с приятни хора. Хепънинг всякакъв!

Има ли българска знаменитост, с която би работил, за която имаш конкретна визия или идея?
О, да, наскоро бях на концерт на Дена в София и с удоволствие бих работил с нея.

Кога ще бъде онлайн сайтът?
Тази седмица най-накрая. Малко се позабави, но вече е почти готов.

Нямаме търпение!
Аз също.

Коментари

Популярни публикации от този блог

ОБЯВИХА ПРОГРАМАТА НА КИНОФЕСТИВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ: МАЛКО ХОЛИВУД, ПОВЕЧЕ АРТХАУС ФИЛМИ

РЕЙТИНГЪТ НА ОСКАРИТЕ УДАРИ ДЪНОТО

ТИРАНИЯТА НА УДОБСТВОТО