LATEST

АЛБУМИТЕ, КОИТО СЛУШАХМЕ ПРЕЗ 2012


Отначало мислихме да публикуваме класация с най-добрите албуми на 2012 г., но впоследствие се отказахме, защото подобни подреждания ни дебнат от почти всеки ъгъл тези дни и спасение няма. А и в повечето случаи са крайно субективни и съществуват единствено, за да покажат колко е куул човекът, който ги е съставил.
В крайна сметка решихме да се поразровим из плеърите, телефоните и другите технологични джаджи, които използваме и да извадим списъците с имената на албумите, които сме слушали най-много през годината. Не са подредени нито по азбучен, нито по хронологичен ред, Риана и Тейлър Суифт съжителстват в любов и разбирателство до Фиона Епъл и Hot Chip.
За някои от заглавията имахме лек спор в редакцията, но поне не стигнахме до бой - всеки е свободен да си слуша каквото му сърце поиска, демокрация е все пак.
И като споменахме Фиона Епъл - някъде през лятото Тобайъс в продължение на седмици охкаше и ахкаше колко страхотен е новият ѝ албум и се опитваше да го пробута на всеки срещнат. Тогава всички му се подигравахме, но в крайна сметка The Idler Wheel Is Wiser Than The Driver Of The Screw And Whipping Cords Will Serve You More Than Ropes Will Ever Do се озова в челната десетка на почти всички мастити издания.
Изводът е следният: ако кръстиш албума си със заглавие, което е непосилно за запомняне и заснемеш видеоклип, в който имаш октопод на главата, но през цялото време се правиш, че не ти пука, ПОП КУЛТУРА е винаги насреща, за да ти даде едно рамо! Приятел в нужда се познава!

Kanye West presents G.O.O.D. Music - Cruel SummerJessie Ware - Devotion
The xx - Coexist
Alt-J - An Awesome Truth
Gotye - Making Mirrors
Crystal Castles - (III)
Alex Clare - The Lateness Of The Hour
Frank Ocean - Channel Orange
Miguel - Kaleidoscope Dream
Bright Light Bright Light - Make Me Believe In Love
Kendrick Lamar - good kid, m.A.A.d. City
Fun. - Some Nights
Rihanna - UnapologeticBruno Mars - Unorthodox Jukebox
Taylor Swift - Red
Future - Pluto
Muse - The 2nd Law
Rick Ross - Rich Forever
Nas - Life Is Good
The Killers - Battle Born
Ellie Goulding - Halcyon
Cheryl Cole - A Million Lights
Emeli Sande - Our Version Of Events

Коментари

Популярни публикации от този блог

ОБЯВИХА ПРОГРАМАТА НА КИНОФЕСТИВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ: МАЛКО ХОЛИВУД, ПОВЕЧЕ АРТХАУС ФИЛМИ

РЕЙТИНГЪТ НА ОСКАРИТЕ УДАРИ ДЪНОТО

ТИРАНИЯТА НА УДОБСТВОТО