LATEST

NEW TRAILER: SILVER LININGS PLAYBOOKВече спрягат филма на Дейвид О. Ръсел за един от най-сериозните претенденти за Оскар. Българското заглавие е "Наръчник на оптимиста", а премиерата - чак на 8 февруари!
Сюжетът надълго: Пат Солитано (Брадли Купър) е бивш учител, изгубил всичко – къща, работа, съпруга. След съдебно дело и осем месеца, прекарани в психиатрична клиника, се оказва, че отново трябва да заживее с майка си (Джаки Уийвър) и баща си (Робърт Де Ниро). От една страна, Пат е решен да изгради наново живота си, да остане позитивно настроен и да се събере със съпругата си, въпреки усложняващите обстоятелства покрай раздялата им. От друга, родителите на Пат искат от него единствено да си стъпи на краката и да сподели семейната страст към футболния отбор “Орлите на Филаделфия“.
Ситуацията се усложнява, когато Пат среща Тифани (Дженифър Лорънс), симпатична и загадъчна жена, която е преспала с всички от бившата си работа, с една дума: курвентия. Тя му предлага сделка – да му помогне да се събере с жена си, ако той в замяна направи нещо много важно за нея. Докато осъществяват сделката си, помежду им неочаквано се заражда силна връзка, а между облаците, надвиснали над живота и на двамата, проблясва светлина и така нататък, бла, бла, бла. Написано звучи супер тъпо, но "Наръчник на оптимиста" се очертава като една от най-свежите комедии за последните четирисетина години, откакто Били Уайлдър престана да снима, лека му пръст!

Коментари

Популярни публикации от този блог

ОБЯВИХА ПРОГРАМАТА НА КИНОФЕСТИВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ: МАЛКО ХОЛИВУД, ПОВЕЧЕ АРТХАУС ФИЛМИ

РЕЙТИНГЪТ НА ОСКАРИТЕ УДАРИ ДЪНОТО

ТИРАНИЯТА НА УДОБСТВОТО