LATEST

X FACTOR ПО БРИТАНСКИ

До началото на американския X Factor след близо две седмици, британската версия на шоуто ще е официално най-доброто музикално риалити в света. Двата излъчени епизода до момента не са достатъчни, за да прогнозираме развоя на сезона, но пък показаха няколко сериозни таланта.
Припомняме, че британският X Factor единствен успя да създаде наистина големи световни звезди (последният и най-пресен пример са момчетата от One Direction, които набързо завладяха Щатите тази година), нещо, в което дори и американският му събрат се провали.
Тази година има една лека, но много съществена промяна в правилата на играта, която вече дава изключителни резултати.
По време на прослушванията пред съдиите на участниците за първи път е позволено да изпълняват собствени песни. На пръв поглед звучи глуповато, но всъщност този ход е супер хитър от страна на Саймън Кауъл, защото по този начин директно привлича истински талантливи изпълнители (така наречените singer/songwriter, изключителен тренд в момента), които сами пишат собствените си песни и принципно са готови директно да влязат да записват в студио.
Първият епизод ни запозна с 16 годишната Ела Хендерсън (страхотно име за кариера в шоу-бизнеса впрочем), която успя да разчувства дори простакесата Мел Би. Забележете само как всяка дума, която пее е изписана на лицето ѝ, това момиче не се нуждае от участие в риалити шоу, за да има успех!Епизод две от прослушванията пък направи истинска сензация в лицето на 20 годишната Луси Спрагън! Грозновата девойка се събуди като новата любимка на Англия след излъчването на изпълнението на собствената ѝ песен "Last Night (Beer Fear)". Само за един ден парчето беше изтеглено 22 000 пъти от iTunes, а дебютният ѝ албум Top Room At The Zoo се озова в челната десетка на дигиталния гигант.
След намеса на продуцентите на шоуто обаче всички песни, които Луси е записала преди участието си в програмата, бяха изтеглени от продажба и най-вероятно ще могат да бъдат закупени чак след края на сезона около Коледа.
Всъщност постъпката изглежда напълно честна спрямо другите участници, понеже ако междувременно някой от конкурентите им има успехи в класациите, съревнованието би било нечестно.
Истината обаче е, че Луси също няма никаква нужда да се състезава в X Factor. Тя няма да стане световна знаменитост, но вече има осигурено кътче в сърцата на сънародниците си, което е напълно достатъчно.Следете редовно ПОП КУЛТУРА за всичко най-интересно от британския X Factor. А ето и какво се случи в първите два епизода накратко:Коментари

  1. Хвърлете един поглед и на австралийския фактор, доста таланти ще излязат от там :)

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

ОБЯВИХА ПРОГРАМАТА НА КИНОФЕСТИВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ: МАЛКО ХОЛИВУД, ПОВЕЧЕ АРТХАУС ФИЛМИ

РЕЙТИНГЪТ НА ОСКАРИТЕ УДАРИ ДЪНОТО

ТИРАНИЯТА НА УДОБСТВОТО