LATEST

НАКРАТКО: НОВИЯТ ТЕЛЕВИЗИОНЕН СЕЗОН

Както прогнозирахме преди време: есенният телевизионен сезон ще бъде повече от интересен. Националните телевизии ще включат тежката артилерия в отчаян опит да привлекът повече зрители, всички удари под кръста са позволени!
Тук ще изброим някои от акцентите в новите програмни схеми на трите национални канала + ТВ7, които продължават с опитите си да създадат програма, която става за гледане. Съзнателно сме изпуснали всички предавания и сериали, които се завръщат с нови сезони. За тях ще пишем друг път. Опитали сме се и да избегнем все още непотвърдени клюки, въпреки че от опит знаем, че в повечето случаи те се оказват верни. Затова и няма да напишем, че най-вероятно Христо Калоферов и Калина Крумова ще са новите водещи на сутрешния блок на Нова. Опс, написахме го, сори. Та така:

bTV
От 17 септември стартира новият сериал “Къде е Маги?” с Иван Бърнев, Вики Терзийска и Георги Стайков.

Наталия Симеонова се завръща в ефир с новото предаване „Предай нататък” по словашки лиценз. Продуцент е бившият й съпруг Денис Ризов.

На 18 септември от 23:00 ще бъде първото издание на „Господарите” – новата версия на италианското „Striscia La Notizia”. Не е ясно кой или кои ще са водещи - засега се спрягат две двойки. Вариант 1: Китодар Тодоров и Николай Станоев. Вариант 2: Краси Радков и Виктор Калев. bTV ще се опита да спре „оригиналното” предаване, продуцирано от Магърдич Халваджиян, от ефира на Нова.

Евентуално по някое време през есента ще трябва да гледаме и второто издание на „Гласът на България”, но все още няма никаква информация от медията за старта. В мрежата се появиха слухове, че bTV са се отказали от него, въпреки или по-скоро поради протеклите през лятото кастинги из страната.

Цветанка Ризова се завръща триумфално на екран в ефира на първата частна национална телевизия рано в неделя на мястото на „Отпечатъци” с Мира Баджева. 

Димитър Митовски разработва два нови сериала за телевизията. Първият ще бъде драма с елемент на мистерия. Вторият – проект, който "никога досега не е бил реализиран у нас". Той ще е насочен към младежката аудитория и ще съдържа много музика. Сред актьорския състав се спрягат имената на Диляна Попова и Асен Блатечки. Според слуховете става въпрос за историята на училищна рок група, тип "Училищен мюзикъл" и "Клуб: Веселие".


NOVA
Новият сезон на Vip Brother стартира ударно със сточасово студио на живо на 16 септември (неделя) от 20:00. Освен Ники Кънчев, най-вероятно другият водещ ще бъде Евелина Павлова, която и преди се е справяла доста добре със задачата.

„Господари на ефира” се завръщат в ефира на Нова на 10 септември от 22:00 ч. Водещи са Зуека и Рачков.

„Почивна станция” спира, на нейно място тръгва „Събуди се с...”. След напускането/изгонването на Цветанка Ризова, засега единствен водещ най-вероятно ще бъде Мирослава Иванова.

„Имаш поща” също се завръща в ефира на Нова. Първото издание ще бъде на 21 септември от 21:00 ч.

Възкресяването на „Всяка неделя” е тази неделя от 17:00 ч. Кеворк Кеворкян обяви в няколко интервюта, че иска да привлече за първия „Събеседник по желание” Джулиан Асанж. Това автоматично означава, че гостът ще е напълно различна фигура.

„Черешката на тортата – ти си звездата” стартира някъде през есента.

„Удавете водещия” с Любен Дилов-син започва на 9 септември. Първи гост: Кеворкян.


БНТ1
Драго Чая остава без предаване поне до края на годината. През 2013-та се очаква „Полет над нощта” да стартира с нова концепция.

От програмната схема на телевизията отпадат „Ние и градът” и „Хах!”.

Александър Сано сменя Камен Воденичаров в „Неделя х3”.

Мира Добрева ще я гледаме в ново предаване през уикенда. Ежедневният блок през делничните дни остава за Мария Андонова.

Владо Карамазов ще води новото развлекателно шоу „Гала вечер”, продуцирано от Иван и Андрей.

Обществената телевизия подготвя цели четири нови сериала, поверени в ръцете на външните продуценти, които спечелиха обявените позиции от последната сесия в края на пролетта. „Четвъртата власт” на Найо Тицин спечели в категорията „на съвременна тема” (сценарист е Ваня Николова, която опропасти втория сезон на "Под прикритие", режисьор: Димитър Коцев-Шошо), Чучкови ще правят тийнейджърския "ESC", Краси Ванков – ситком на здравна тематика ("Клинична пътека"), а историческият, от който ще бъдат произведени само 6 епизода, е в ръцете на Дими Стоянович ("На границата").


ТV7
„Ексмилионер търси съпруга” с Тодор Славков започва на 14 септември. Водеща е Супер Бианка.

Ново риалити шоу „Кралица на шопинга” започва някъде през есента.

Кали замества Вихра като водеща в „Споделено с...”.

Коментари

Популярни публикации от този блог

ОБЯВИХА ПРОГРАМАТА НА КИНОФЕСТИВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ: МАЛКО ХОЛИВУД, ПОВЕЧЕ АРТХАУС ФИЛМИ

РЕЙТИНГЪТ НА ОСКАРИТЕ УДАРИ ДЪНОТО

ТИРАНИЯТА НА УДОБСТВОТО