LATEST

БГ ПОП ТОП 5 ЛЯТО 2012

През 2012 г. нещо се случи. Какво точно все още е трудно да определим, но едно е сигурно: българската поп музика отново е във възход. От предишната бг поп вълна изминаха цели дълги и трудни 12 години, в които чалгата взе надмощие, а старите поп герои почти изчезнаха от пейзажа. 
Това лято обаче положението е различно! От всеки свален прозорец на кола или черноморско капанче дъни модерен бг поп. Продукцията е толкова много, че почти през ден има премиера на някой нов български клип (Алекс Раева дори пусна два накуп миналата седмица!). Няма румънско, няма гръцко, няма чалга, няма малга. Поп музиката е във възход и ПОП КУЛТУРА е тук, за да го отбележи!
В тази скромна класация сме подредили петте най-добри български парчета на лято 2012. Победителят е ясен, но все пак в чарта има една-две изненади. Няколко намахани певици се опитаха да ни подкупят да ги включим и дори ни донесоха био зарзават в редакцията, но ние останахме неми и глухи за щенията им. Няма да ги посочим конкретно кои са, но ще изброим почти всички изпълнители, които останаха извън класирането, за да се убедите, че списъкът не е никак малък: Deep Zone, A.V., Voice Of Boys, Богомил, Рафи, Поли Генова, Алекс Раева и DJ Doncho, Румънеца и Енчев, Поли Генова, 100 Кила и Лора Караджова, Лилана, Нели Петкова, Веси Бонева, Рут Колева, Криско и Лора Караджова и т.н. до безкрай.

5. Ангел и Моисей feat. Криско - Кой ден станахме
Всичко, до което се докосне Криско Бийтс се превръща в злато. Доказателство за това е и дебютното парче на Ангел и Моисей. Частта с народната песен в началото можеха да я пропуснат, и без това двамата финалиста от X Factor по принцип пеят като народни певици от добруджанския край. Криско обаче оправя положението и вкарва малко качествени вокални партии, въпреки че по-скоро трябва да минава за рапър, не за певец. Определено най-доброто парче на участник от X Factor до момента. Айде, Джийсън, защо не направиш нещо по въпроса?4. Криско - Почивни дни
Ето го пак Криско Бийтс, само че този път с "Почивни дни". Припевът е супер зарибяващ, а референциите към старите хитове на Д2 и Каризма показват, че новото поколение уважава корените си. Криско май е на път да се превърне в българския Тимбо, но за това ще пишем някой друг път. Чу ли, Гечев?


3. Billy Hlapeto & Lexus feat. Dim4ou - Баш майсторска
Изненадващият хит това лято. Заради предишното му парче бяхме готови да обявим варненеца ДимчУ, който е "страшен симпатяга", за най-некадърния рапър в България, но в "Баш майсторска" той измъква шоуто под носа на Били Хлапето и Лексус. И не само това, ами спокойно дава тон за най-новия тренд в дебрите на родната музика: рапирането на диалект е толкова хот, че направо не е истина. Давай, симпатяго, размажи ги всички!


2. Миленита - Да ти го начули
Дебютният албум на Миленита трябваше да се появи с гръм и трясък преди няколко години, обаче успя да направи само леко пръц. Откакто обаче се преквалифицира като актриса, мацката с хипнотизиращия поглед отново е в играта и вече я знаят дори и бабите на село. Новото ѝ парче все още няма клип, но с премиерата си преди седмица успя моментално да се намести в модерния градски фолклор. "Да ти го навън вали ли" вече си е обичаен поздрав сред прогресиращата градска младеж, а ние искаме да разберем на кого е посветена тази песен. Миленита?


1. Графа § Бобо feat. Печенката - Дим да ме няма
"Дим да ме няма" е новото "3 в 1". Дори и вече да ви е писнало, знайте че няма да може да се отървете от това парче поне до края на август.


BONUS: Dim4ou - По цял ден
Първото официално видео на ДимчУ и първи сингъл от първия му студиен албум УШИ, НОС, ГЪРЛО!

Коментари

Популярни публикации от този блог

ОБЯВИХА ПРОГРАМАТА НА КИНОФЕСТИВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ: МАЛКО ХОЛИВУД, ПОВЕЧЕ АРТХАУС ФИЛМИ

РЕЙТИНГЪТ НА ОСКАРИТЕ УДАРИ ДЪНОТО

ТИРАНИЯТА НА УДОБСТВОТО