LATEST

CRITICS’ CHOICE TELEVISION AWARDS & TELEVISION CRITICS ASSOCIATION AWARDS: НОМИНАЦИИТЕЛюбимият ни комедиен сериал с много извратено чувство за хумор Community („Колеж Грийндейл” по bTV Comedy) е с най-много (шест) номинации за наградите Critics’ Choice Television Awards. Признанието идва в доста подходящ за сериала момент – той беше пренебрегван от критиците и специалистите в продължение на три сезона, преди няколко месеца беше заплашен от спиране, но беше спасен благодарение на яростната защита от страна на феновете, а след края на третия сезон преди по-малко от месец стана ясно, че създателят му – Дан Хармон, е отстранен от екипа.
В категорията „най-добра комедия” битката на Community няма да е никак лека – там са още чудесната политическа сатира Parks and Recreation (с общо 5 номинации), хипстърската комедия с Зоуи Дешанел New Girl (с общо 4), модерните момичета на НВО - Girls (общо 4), суперзабавния Modern Family и разбира се - The Big Bang Theory.
За най-добър драматичен сериал ще се състезават гъзарският Mad Men (с общо 5 номинации), брутално реалистичният Breaking Bad (също с 5), адвокатският The Good Wife (с 4), историческият Downton Abbey, приказният Game of Thrones и патриотичният Homeland.
Последният сериал от изброените – Homeland, събра най-много номинации (четири) за Television Critics Association Awards, които също бяха обявени тази седмица. Драмата с Клеър Дейнс разказва за американски войник, който се връща от Ирак като национален герой, единствено героинята на Дейнс е убедена, че той е бил вербуван да работи за врага. Не се подлъгвайте по напомпания американски сюжет – сериалът е наистина добър. В категорията „Забележителни постижения в драмата” той ще трябва да се пребори с Breaking Bad, Game of Thrones, Mad Men и уестърна Justified. В комедийната категория състезателите са The Big Bang Theory, Community, Modern Family, Parks and Recreation и Louie. За „Програма на годината” ще се надпреварват Breaking Bad, Game of Thrones, Homeland, Mad Men и Downton Abbey.
Пълен списък на номинациите за Critics’ Choice Television Awards можете да видите тук, а за Television Critics Association Awards – на този адрес.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РЕЙТИНГЪТ НА ОСКАРИТЕ УДАРИ ДЪНОТО

ОБЯВИХА ПРОГРАМАТА НА КИНОФЕСТИВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ: МАЛКО ХОЛИВУД, ПОВЕЧЕ АРТХАУС ФИЛМИ

ТИРАНИЯТА НА УДОБСТВОТО