LATEST

МНОГО ТЪП ТРЕЙЛЪР НА НОВИЯ БЪЛГАРСКИ ФИЛМ "ПЪЗЕЛ"

Пичове, честно, за това ли искате повече пари? Какви са тези глупости? Окей, филмът е дебютен, разбираме, обаче и това вече не е оправдание - все пак през последните години гледахме доста добри дебюти.
Този тук се казва "Пъзел", по сценарий и режисура на Иво Стайков (който според IMDb досега има опит като асистент продукция в треторазрядни американски заглавия като "Боа срещу питон" например) и с първа главна роля на Асен Блатечки. Ето го и първият проблем - "лошото момче" на българското кино играе "романтичен младеж", очевидно раздвоен между съпругата си и някакво младо гадже. Това младо гадже пък явно има проблеми с някакви мутри, обаче не става съвсем ясно. Всъщност, от трейлъра нищо не става ясно, освен едно - че "Пъзел" няма да се гледа. Не ни спечели и главната актриса - Станимира Колева, която иначе е моделка (хайде и с моделките вече да спрете, че ни става досадно във всеки бг филм и сериал да гледаме красиви, но доста некадърни пред камерите момичета). Сценарият ни се струва глуповат. ("Златната рибка имате ли?" - пита героят на Блатечки в ресторант. "Ъъъъъ... Свърши!" - отговаря сервитьорката.) Доста от кадрите са извадени от книгата с тъпи клишета в киното (женско бедро в червена рокля с голяма цепка, падаща звезда и двама влюбени под нея и все в този ред). С грима обаче са хванали тенденцията - всички актьори изглеждат еднакво плоски, досущ голямо вампирско семейство. От няколкото хаотични реплики в трейлъра пък разбираме, че филмът като цяло разказва за търсенето на другия в този живот, с когото би трябвало да си паснете като съседни парченца от пъзел. Оригинално, наистина! Прибавяме и факта, че саундтракът е на БТР и можем само тъжно да поклатим глава.
Културисти, вие какво мислите за този трейлър? Ще дадете ли шанс на "Пъзел"?

Коментари

  1. Гледах филма на кино преди две седмици. Съгласен съм, че има доста плоски реплики, а и сцени на моменти, но това не прави целия филм тъп. Като цяло сценарият е добър, има я идеята, но е могло да се поработи още по нея. Слабата актьорска игра е нормална за разни там манекенки, но Асен Блатечки прави много добра роля дори като "романтик". Музиката на Митко Щерев допълнително засилва усещането от действието. С други думи филма ми хареса като цяло, така че първо го гледайте и после пишете, защото по един трейлър няма как да съдите за цял филм. Многократно съм гледал страхотни трейлъри, а в последствие филмите са били меко казано слаби.

    ОтговорИзтриване
  2. никога не бих го гледала.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

ОБЯВИХА ПРОГРАМАТА НА КИНОФЕСТИВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ: МАЛКО ХОЛИВУД, ПОВЕЧЕ АРТХАУС ФИЛМИ

РЕЙТИНГЪТ НА ОСКАРИТЕ УДАРИ ДЪНОТО

ТИРАНИЯТА НА УДОБСТВОТО