LATEST

АНТИХРИСТЪТ СУПЕРЗВЕЗДА

Алън Моор често е представян като най-добрия автор на графични романи и дори и да не си чувал името му, със сигурност знаеш за някои от най-популярните му поредици като "Пазителите" ("Watchmen"), "V като Вендета" ("V for Vendetta"), "От ада" ("From Hell"), а може дори и да си гледал посредствените им игрални версии.
Алън обича да смесва всякакви жанрове, герои и епохи. През годините е събирал на едно място напълно изключващи се персонажи като Капитан Немо, Д-р Джекил и Дракула. Ебавал се е дори с Алиса, Дороти и Уенди ("Питър Пан").
В момента в интернет тече дискусия около най-новата книжка от поредицата "Лигата  на необикновените", в която злодеят е истински Антихрист и има общи черти с... Хари Потър.
Естествено, името на героя на Дж. К. Роулинг не се споменава на нито едно място в комикса, но за сметка на това става ясно, че има белег на челото и че хваща вълшебен влак между пероните на лондонската гара Кингс Крос, за да отиде на училище. Наставникът му се казва Ридъл, въпреки че в романите за Потър Том Ридъл е истинското име на "онзи, който не бива да се споменава", ох, глупости, Лорд Волдемор. Според The Independent имало дори герои, които приличат на Рон Уизли и Хърмаяни Грейнджър. И за да е веселбата пълна, по някое време персонажът, който прилича на Потър убива един от неприятелите си със светкавица от кура си!
"Лигата на необикновените: Century 2009" излиза тази седмица, а нашият съвет е да се сдобиеш с копие възможно най-бързо. Адвокатите на Роулинг все още не са успели да го прегледат, но когато това се случи изданието ще се превърне в библиографска рядкост.

Коментари

Популярни публикации от този блог

ОБЯВИХА ПРОГРАМАТА НА КИНОФЕСТИВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ: МАЛКО ХОЛИВУД, ПОВЕЧЕ АРТХАУС ФИЛМИ

РЕЙТИНГЪТ НА ОСКАРИТЕ УДАРИ ДЪНОТО

ТИРАНИЯТА НА УДОБСТВОТО