LATEST

МУЗИКАЛНА ЧУДНОТЕКА: ПЕТТЕ ПАРЧЕТА, КОИТО СЕ ЛЕЯТ ОТ СЛУШАЛКИТЕ НИ ТЕЗИ ДНИ

5. Alex Clare - Too Close
Всъщност това парче е още от пролетта на миналата година, но успя да набере популярност едва след като беше включено в рекламата на Internet Explorer 9 и дори достигна до първата позиция в Германия. "Too Close" е втори сингъл от дебютния албум на британския изпълнител The Lateness Of The Hour, който с лекота смесва рок, фънк, дъбстен, дрън енд бейс и UK геридж. Интересн факт: Alex е бил гадже на Amy Winehouse за около година.


4. Rudimental feat. John Newman - Feel The Love
Това дръм енд бейсче беше вече номер едно във Великобритания и със сигурност може перфектно да свидетелства за състоянието на поп музиката през 2012 г. Иначе това е четвъртият сингъл за британския квартет Rudimental, които освен това имат в актива си и ремикс за Ed Sheeran. Един вид, бъдещето е тяхно, така че нямаме търпение каква ще бъде следващата им крачка. Дотогава... feel the love.


3. D'Banj - Oliver Twist
"Oliver Twist" е първият международен сингъл на нигериеца Dapo Oyebanjo (по-известен като D'Banj), който професионално се занимава с музика още от 2005 г. През 2011 г. самият Kanye West подписва договор с него за лейбъла си G.O.O.D. Music (затова и се появява към края на видеото). Иначе D'Banj (произнася се Ди'Бандж) има зад гърба си три супер упешни албума. Печелил е многобройни награди, а през 2009 г. MTV Africa го обявява за Артист на годината. И клипът, и парчето са свежи, летни и ни навяват грешни мисли за морски нощи с приятен бриз и коктейл в ръка.


2. Dot Rotten feat. TMS - Overload
Това е третият сингъл на британския рапър, певец и продуцент Dot Rotten, който най-накрая ще го вкара в челната десетка на класациите. Идеята на парчето да миксира "Children" на Robert Miles с модерния дъбстеп е направо гениална. Напомняме ви, че през 1996 г. от въпросното парче официално се роди транс музиката, която и до момента властва в определени кръгове и клубове.


1. Jay-Z & Kanye West - No Church In The Wild
Това парче всъщност не сме спирали да го слушаме още откакто излезе съвместният албум на Jay-Z и Kanye West, но все още не ни е писнало, а напоследък е навсякъде: по радио станциите, музикалните канали и дори в трейлъра на "Великият Гетсби" на Бас Лурман. Текстът е важен, заслушайте се.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РЕЙТИНГЪТ НА ОСКАРИТЕ УДАРИ ДЪНОТО

ОБЯВИХА ПРОГРАМАТА НА КИНОФЕСТИВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ: МАЛКО ХОЛИВУД, ПОВЕЧЕ АРТХАУС ФИЛМИ

ТИРАНИЯТА НА УДОБСТВОТО