LATEST

НАЙ-ВЕЛИКАТА БГ БОЙ ГРУПА НА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА


С дебютното си видео Voice Of Boys направиха много силна заявка за титлата "най-велика бг бой група на всички времена", която обаче все още се държи здраво от Момчешки свят.

Финалистите от X Factor ще трябва сериозно да поработят, за да успеят да детронират бургаската си конкуренция. Всъщност, заформя се поредната интересна вражда по оста Варна-Бургас (знаете, 3/4 от Voice Of Boys са от Варна).

Нека обаче да обясним все пак защо Момчешка смрад са най-великата бг бой група на всички времена! Предишната им най-голяма конкуренция в лицето на Up Down изпадна много отдавна от класирането. Първо, и най-вече, в тази формация имаше един дебел чичко. И второ, за съжаление повечето клипове на групата са изгубени за историята на поп културата и не могат да бъдат изгледани дори и във vbox7, така че към днешна дата не можем да преценим дали Люси Иларионов и Наско от "Отплата" са били пластични колкото бургаските гларуси. Ако този текст се чете от някой от екипа на "Какафония" го молим най-учтиво да качи архива на предаването в YouTube, така всички нови и бъдещи български изпълнители ще знаят откъде произлизат и закъде са се запътили!

Да се върнем на Момчешка смрад обаче.

На тези архивни кадри от 1998 г. ги намираме на сцената на "Златният Орфей", какъв звезден старт само.Момчешки свят - Двама с теб завинаги by popdom

На преден план са Груди и Тошко, които ще се борят за надмощие в групата, отзад остават Петър и Никола като по-незначителни персонажи. Годината може и да е 98-ма, но Момчешки свят са облечени като за 88-ма. Най-вероятно New Kids On The Block са най-голямото им вдъхновение, ууу бейби.

Четиримата се подреждат драматично разкрачени на сцената, забележете втория отляво какво огромно разстояние има между двата крака, може би крие нещо чудовищно там долу и му е трудно да заема тази поза. Я, той бил Груди!

Пеят и танцуват едновременно, това е много голям плюс. А разкрачът на Груди е феноменален. Не сме виждали друг певец в историята на поп музиката, който да може да обхване сцената от единия до другия край само с една крачка!

На 1:40 имат невероятна стъпка с краищата на ризките си - първо ги размахват наляво, после надясно. Някъде към края се хващат и на нещо като полу-влакче.

Изпълнението свършва, публиката е силно въодушевена, част от зрителите в летния театър на Слънчев бряг стават на крака. Излиза водещият Богдан Томов и с всичкия си акъл ги пита какво ще правят сега като ги нападнат фенките? "Ами нищо няма да правиме", отговаря Груди. Много ясно, дай им на тях фенове, за какво са им фенки.

В края на 1998 г. Момчешка смрад издават и дебютен албум, а "Двама с теб завинаги" бавно, но стабилно влиза в сърцата на българските фенове. Над едноименния им дебют работят най-изтъкнатите композитори от онова време. Сред авторите личат имената на Груди, Bee Gees и All 4 One, а аранжиментите са на Момчил Колев и Мага.

Момчешки свят са на върха на славата си, когато немислимото се случва. Груди обявява, че напуска групата, за да се впусне в соло кариера. Тошко, Пепи и Кольо са съсипани, но намират сила в себе си, за да продължат напред и без него. Така се ражда хитът "Остани". На всички е ясно, че песента и клипът са директно послание към Груди. Режисьорът старателно ги снима изотгоре през цялото време, а те гледат с жални погледи. Остани, Груди, не си отивай! Парчето носи и стабилна нова звукова посока за момчетата. Те се съобразяват с модерните тенденции и от копия на New Kids On The Block се превръщат в копия на No Mercy! От 88-ма директно са прескочили в 96-та, въпреки че годината всъщност е 2000-та!

Коментари

  1. Скимтенето в началото на "Двама с теб завинаги" не е никак лошо.

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

ОБЯВИХА ПРОГРАМАТА НА КИНОФЕСТИВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ: МАЛКО ХОЛИВУД, ПОВЕЧЕ АРТХАУС ФИЛМИ

РЕЙТИНГЪТ НА ОСКАРИТЕ УДАРИ ДЪНОТО

ТИРАНИЯТА НА УДОБСТВОТО