LATEST

МАГЪРДИЧ СЕ ВРЪЩА В НОВА НА БЯЛ КОН, OLD SCHOOL В ПАНИКА

Дали скандалната раздяла на Магърдич Халваджиян с bTV най-накрая ще донесе очакваното освежаване на телевизионния пазар в България, което така и не се случи с навлизането на Paprika Latino и старта на Media Pro Entertainment? Рано е да се каже, но със сигурност есенният телевизионен сезон ще предложи една-две изненади.
Истината е, че топката е изцяло в ръцете на Нова в момента. Бъдещите решения на ръководството на телевизията са в състояние да пренаредят телевизионния пазар за години наред и въобще не преувеличаваме с това твърдение.
Ясно е, че компаниите (Global Films и Global Vision) на Халваджиян ще се завърнат в ефира на втората частна национална телевизия през есента. Той всъщност почти няма други възможни ходове, след като се оказа, че bTV са в приятелски отношения с TV7 след старта на "Кантора Митрани".
Другата възможност за Магърдич е да поизтупа някоя стара идея от прахта и да я предложи на БНТ, които в момента имат обявени позиции за външни продукции и нови сериали. Това обаче е малко вероятно, тъй като в БНТ конкурсните сесии се обявяват само, защото законът го изисква, докато победителите са ясни на всички предварително. Така че, в конкретния случай, арменецът тепърва ще трябва да прави мили очи на Вяра Анкова и ако успее да се класира с добро предложение (най-вече финансово) ще може да мине през следващата сесия на държавния мастодонт някъде към края на годината.
В мрежата вече циркулират слухове, че "Господари на ефира" със сигурност отново ще тръгне по Нова, телевизията, която взе предаването от "7 дни" преди години и го превърна в това, което е днес. Големият въпрос обаче е кой ще продуцира новото издание на "Вип Брадър" през есента?


Ако ръководството на Нова реши да възложи най-голямото и скъпо предаване от есенната си програмна схема на Халваджиян, това официално ще означава, че иска да скъса с добрите си отношения с фирмата на Нико Тупарев Old School Productions, която генерира провал след провал.
Ако има едно нещо, в което екипът на Тупарев е добър и може да се справи безпроблемно, това е именно "Биг Брадър", но в случая новото издание ще бъде за випове (понеже генерира по-висок рейтинг, а Нова отчаяно се нуждаят от такъв), а повечето български звезди многократно са се опарвали от Old School и предпочитат да не работят с тях.
В мрежата дори циркулират слухове, че ако Магърдич се заеме с "Вип брадър", в къщата със сигурност ще влязат Димитър Рачков, Мария Игнатова и Асен Блатечки, който е близък на Global и след края на "Стъклен дом" няма вече да има задължения към bTV.
Ако трябва да се доверим и на най-екстремните клюки, има шанс (минимален според нас) пред камерите на брадъра да се озове и самият арменец с половинката си Кремена, която е жадна за слава и е готова на всичко само и само да бъде под светлините на прожекторите. Халваджиян пък си бил наумил, че ако влезе в къщата, ще може да разкаже на цяла България за мръсните задкулисни игрички на bTV. Повтаряме, че това са само слухове, нищо повече.
В България обаче слуховете в повечето случаи се оказват верни. Както първи съобщихме, Иван и Андрей ще продуцират новото седмично предаване на БНТ1 "Гала вечер". Водещ на сатиричната продукция ще бъде Владо Карамазов, което автоматично означава, че от bTV няма да преподпишат ексклузивния си договор с актьора и, съответно, не предвиждат нов сезон на "Сървайвър" в програмната си схема.
Все още не е ясно коя ще бъде голямата риалити продукция на най-голямата телевизия у нас за пролетта на 2013 г. Тогава каналът ще трябва да извади тежката артилерия, за да се пребори със следващия сезон на X Factor. Остава и минималната вероятност bTV да не избързат с второто издание на "Гласът на България" през лятото и да го запазят именно за пролетта. Както вече многократно сме се убеждавали, подобни удари под кръста са нещо обичайно в българското телевизионно всекидневие. Следете редовно ПОП КУЛТУРА за всичко интересно от кухнята на българските телевизии

Коментари

Популярни публикации от този блог

ОБЯВИХА ПРОГРАМАТА НА КИНОФЕСТИВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ: МАЛКО ХОЛИВУД, ПОВЕЧЕ АРТХАУС ФИЛМИ

РЕЙТИНГЪТ НА ОСКАРИТЕ УДАРИ ДЪНОТО

ТИРАНИЯТА НА УДОБСТВОТО