LATEST

МАГЪРДИЧ СЕ ВРЪЩА В НОВА НА БЯЛ КОН, OLD SCHOOL В ПАНИКА

Дали скандалната раздяла на Магърдич Халваджиян с bTV най-накрая ще донесе очакваното освежаване на телевизионния пазар в България, което така и не се случи с навлизането на Paprika Latino и старта на Media Pro Entertainment? Рано е да се каже, но със сигурност есенният телевизионен сезон ще предложи една-две изненади.
Истината е, че топката е изцяло в ръцете на Нова в момента. Бъдещите решения на ръководството на телевизията са в състояние да пренаредят телевизионния пазар за години наред и въобще не преувеличаваме с това твърдение.
Ясно е, че компаниите (Global Films и Global Vision) на Халваджиян ще се завърнат в ефира на втората частна национална телевизия през есента. Той всъщност почти няма други възможни ходове, след като се оказа, че bTV са в приятелски отношения с TV7 след старта на "Кантора Митрани".
Другата възможност за Магърдич е да поизтупа някоя стара идея от прахта и да я предложи на БНТ, които в момента имат обявени позиции за външни продукции и нови сериали. Това обаче е малко вероятно, тъй като в БНТ конкурсните сесии се обявяват само, защото законът го изисква, докато победителите са ясни на всички предварително. Така че, в конкретния случай, арменецът тепърва ще трябва да прави мили очи на Вяра Анкова и ако успее да се класира с добро предложение (най-вече финансово) ще може да мине през следващата сесия на държавния мастодонт някъде към края на годината.
В мрежата вече циркулират слухове, че "Господари на ефира" със сигурност отново ще тръгне по Нова, телевизията, която взе предаването от "7 дни" преди години и го превърна в това, което е днес. Големият въпрос обаче е кой ще продуцира новото издание на "Вип Брадър" през есента?


Ако ръководството на Нова реши да възложи най-голямото и скъпо предаване от есенната си програмна схема на Халваджиян, това официално ще означава, че иска да скъса с добрите си отношения с фирмата на Нико Тупарев Old School Productions, която генерира провал след провал.
Ако има едно нещо, в което екипът на Тупарев е добър и може да се справи безпроблемно, това е именно "Биг Брадър", но в случая новото издание ще бъде за випове (понеже генерира по-висок рейтинг, а Нова отчаяно се нуждаят от такъв), а повечето български звезди многократно са се опарвали от Old School и предпочитат да не работят с тях.
В мрежата дори циркулират слухове, че ако Магърдич се заеме с "Вип брадър", в къщата със сигурност ще влязат Димитър Рачков, Мария Игнатова и Асен Блатечки, който е близък на Global и след края на "Стъклен дом" няма вече да има задължения към bTV.
Ако трябва да се доверим и на най-екстремните клюки, има шанс (минимален според нас) пред камерите на брадъра да се озове и самият арменец с половинката си Кремена, която е жадна за слава и е готова на всичко само и само да бъде под светлините на прожекторите. Халваджиян пък си бил наумил, че ако влезе в къщата, ще може да разкаже на цяла България за мръсните задкулисни игрички на bTV. Повтаряме, че това са само слухове, нищо повече.
В България обаче слуховете в повечето случаи се оказват верни. Както първи съобщихме, Иван и Андрей ще продуцират новото седмично предаване на БНТ1 "Гала вечер". Водещ на сатиричната продукция ще бъде Владо Карамазов, което автоматично означава, че от bTV няма да преподпишат ексклузивния си договор с актьора и, съответно, не предвиждат нов сезон на "Сървайвър" в програмната си схема.
Все още не е ясно коя ще бъде голямата риалити продукция на най-голямата телевизия у нас за пролетта на 2013 г. Тогава каналът ще трябва да извади тежката артилерия, за да се пребори със следващия сезон на X Factor. Остава и минималната вероятност bTV да не избързат с второто издание на "Гласът на България" през лятото и да го запазят именно за пролетта. Както вече многократно сме се убеждавали, подобни удари под кръста са нещо обичайно в българското телевизионно всекидневие. Следете редовно ПОП КУЛТУРА за всичко интересно от кухнята на българските телевизии

Коментари

Популярни публикации от този блог

РЕЙТИНГЪТ НА ОСКАРИТЕ УДАРИ ДЪНОТО

ОБЯВИХА ПРОГРАМАТА НА КИНОФЕСТИВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ: МАЛКО ХОЛИВУД, ПОВЕЧЕ АРТХАУС ФИЛМИ

ТИРАНИЯТА НА УДОБСТВОТО