LATEST

FILM REVIEW: ОЧАКВАЙ НЕОЧАКВАНОТО

През първите две минути на филма за малко да се излъжем, че ще става за гледане. В тях съвсем за кратко се появява Шерил Коул като съдия в измисленото предаване "Celebrity Dance Factor" и, въпреки че казва две думи на кръст, ни заблуди, че "Очаквай неочакваното" е направен с нужната доза ирония и свеж хумор.
Защото трябва да не се вземаш много насериозно, за да се шегуваш със собствения си провал в американския "X Factor" от миналата есен. А може и снимките да са протекли преди това.
Всъщност няма абсолютно никакво значение, защото в целия филм не успяхме да открием дори и опит за шега или поне един-единствен лаф по темата "забременяване".
Но пък какво може да се очаква от лента, която е инспирирана от библията на всяка бременна американка - "Какво те чака, когато чакаш дете" на Хайди Мъркоф. Абсолютно със същия успех филмът можеше да е вдъхновен и от "Монолози на вагината", нямаше да има никаква разлика.
Подобни ансамблови романтични комедии са манна небесна за всеки актьор. Снимките продължават не повече от седмица, а хонорарите са достатъчно тлъсти.
В случая Камерън Диас и Матю Морисън спорят дали да обрежат неродения си син. Елизабет Банкс и Бен Фалкони се опитват да преодолеят бременността и ниското самочувствие на Бен, който от дете е потискан от баща си, Денис Куейд. Дженифър Лопес и Родриго Санторо пък заминават за Етиопия, за да си осиновят дете, колко тривиално. А когато Ана Кендрик пометва бебето от Чейс Крофърд, не успяваш да усетиш дори и за секунда нещо доближаващо се до съчувствие. Останалите една-две паралелни истории ще ви ги спестим. О, да, има и група татковци, които всяка събота разхождат бебетата в парка и са горди от това.
Кърк Джоунс не е Гари Маршал и в "Очаквай неочакваното" единственото нещо, което можеш да очакваш с нетърпение, са финалните надписи, за да се изнесеш със скоростта на светлината от салона.
Хората посягат към книги като "Какво те чака, когато чакаш дете" само, когато наистина имат нужда от тях. В случая обаче не препоръчваме на бременни жени да гледат филма, защото има голяма вероятност изобщо да се откажат да раждат. На мъжете препоръчваме да изгледат още веднъж "Позабременяла", в него има свежи лафчета в изобилие.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РЕЙТИНГЪТ НА ОСКАРИТЕ УДАРИ ДЪНОТО

ОБЯВИХА ПРОГРАМАТА НА КИНОФЕСТИВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ: МАЛКО ХОЛИВУД, ПОВЕЧЕ АРТХАУС ФИЛМИ

ТИРАНИЯТА НА УДОБСТВОТО