LATEST

FILM REVIEW: ЧЕРНОБИЛСКИ ДНЕВНИЦИ

Орен Пели натрупа купища пари от глуповатата поредица "Паранормална активност", която продължава усилено да плаши американските младежи с фалшивите си "намерени впоследствие кадри" и сме напълно убедени, че много хора всъщност вярват, че лентите са напълно автентични.
С "Чернобилски дневници" обаче Пели удря за първи път на камък, най-вече именно, защото филмът не претендира и за секунда за каквато и да било документалност. Клатещата се през повечето време камера просто трябва да отговаря на стила, с който зрителите вече са свикнали, нищо повече.
Самият Пели тук е само сценарист и продуцент, режисурата е поверена на дебютанта Брадли Паркър. Вдъхновението е дошло от снимки в интернет от призрачния град Припят в Украйна, в който са живеели работниците от атомната електроцентрала и семействата им. Мястото е евакуирано веднага след аварията през 1986 г. и досега стои изоставено.
Според холивудската версия градът е строго забранен за посещения, въпреки че впоследствие се оказва, че всеки който иска може да проникне в него. Тази грешка правят шестима младежи и украинският им гид, нает от агенция за екстремен туризъм. Последствията ще са фатални, туристите ще открият, че Припят е убежище на мутирали хора и животни, с които ще трябва да се борят за оцеляване.Точно като на кино, мутантите не се и сещат да излязат извън периметъра на града, въпреки че Припят се пази "строго" единствено от караулка с бариера.
Сценарият почти изцяло липсва, дори продуцентите признават, че са разчитали предимно на актьорските импровизации по време на снимките.
Да бяха дошли да снимат в Обеля, там има мутирали хора и животни и без да са излагани на радиация и щеше да се получи крайно достоверно. Стойте настрана от този филм. Орен Пели не заслужава да получи и стотинка повече!

Коментари

Популярни публикации от този блог

РЕЙТИНГЪТ НА ОСКАРИТЕ УДАРИ ДЪНОТО

ОБЯВИХА ПРОГРАМАТА НА КИНОФЕСТИВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ: МАЛКО ХОЛИВУД, ПОВЕЧЕ АРТХАУС ФИЛМИ

ТИРАНИЯТА НА УДОБСТВОТО