LATEST

ФИЛМЪТ, КОЙТО ПРОПУСНАХМЕ, А НЕ БИВАШЕ


"Margin Call" излезе в края на миналата година и въпреки че беше спряган за един от основните претенденти за Оскар, мина по кината в САЩ почти по терлици, получавайки в крайна сметка номинация единствено за "най-добър оригинален сценарий".
За малко да го пропуснем и ние, след като филмът престоя на един от хардовете ни около шест месеца. Тъкмо се канехме да го изтрием и на негово място да свалим една-две нови порно продукции, когато някакво вътрешно гласче ни нашепна да не правим подобна грешка. Благодарим ти, дух светий, и този път не ни подведе.
Дебютният филм на Джей Си Чандор представя крайно интересен поглед към самото начало на финансовата криза. Малко е плашещо да гледаш как босовете на измислената инвестиционна банка нямат никакво понятие от работата си и само гледат как да си прехвърлят отговорностите и вината. Любима реплика: "Сметките просто вече не излизат".
Атмосферата е завладяваща, актьорският ансамбъл (Кевин Спейси, Стенли Тучи, Деми Мур, Джеръми Айрънс, Пол Бетани, Саймън Бейкър, Закъри Куинто) е на ниво. С една дума, препоръчваме.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РЕЙТИНГЪТ НА ОСКАРИТЕ УДАРИ ДЪНОТО

ОБЯВИХА ПРОГРАМАТА НА КИНОФЕСТИВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ: МАЛКО ХОЛИВУД, ПОВЕЧЕ АРТХАУС ФИЛМИ

ТИРАНИЯТА НА УДОБСТВОТО