LATEST

СЛАБ СТАРТ ЗА "ДИКТАТОРЪТ" В САЩ

Точно както прогнозирахме, новият филм на Саша Барън Коен няма да е голям хит в Щатите. Лентата събра само 4,5 млн $ в първия ден от премиерата си, докато прогнозите бяха за приходи между 5 и 6,5 млн $.
Най-вероятно "Диктаторът" ще приключи първите 5 дни с не повече от 20-25 млн $, което намирисва силно на провал, въпреки мащабните маркетингови усилия на актьора, за които също вече ви информирахме.
Изненадващо, американската аудитория въобще не е във възторг от филма и му дава оценка "С" (CinemaScore), което може също да доведе до отлив в следващите дни. Критиците са малко по-благосклонни и за момента ленатата има одобрение от 64% в сайта Rotten Tomatoes.
Бюджетът на филма е едва 65 млн $, които Paramount със сигурност ще успеят да си възстановят от постъпленията извън САЩ.
Сумата изглежда нищожна на фона на 150 млн $, които Warner са похарчили за провала "Тъмни сенки" или 209 млн $ за "Бойни кораби" на Universal.
Последният филм е и другото ново заглавие, което тръгва по кината в САЩ тази седмица. До момента "Бойни кораби" има приходи от 215 млн $ от прожекции извън Щатите. Студиото задържа американската премиера, за да пресече негативните ревюта за продукцията и за да използва международните бокс офис успехи в местната маркетингова кампания (т.е., да се опита да убеди някого, че филмът не е боклук, а той всъщност е много голям боклук).
И все пак, "Отмъстителите" ще се задържи на първото място в класацията по приходи за трета поредна седмица. Сумата, която филмът е събрал само за 15 дни в САЩ е 395.7 млн $. Световният бокс-офис на продукцията вече надхвърля 1 милиард. "Отмъстителите" е най-касовият филм за 2012 в цял свят.
В класацията за най-високи приходи в момента заема 9-та позиция, надминавайки "Алиса в страната на чудесата" и "Междузвездни войни: Невидима заплаха". Големият въпрос сега е дали ще успее да събере повече долари от "Хари Потър и даровете на смъртта 2" и да се нареди на 3-та позиция във въпросния чарт, точно след последните два филма на Джеймс Камерън ("Титаник" и "Аватар"), единствените с по над 2 милиарда постъпления.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РЕЙТИНГЪТ НА ОСКАРИТЕ УДАРИ ДЪНОТО

ОБЯВИХА ПРОГРАМАТА НА КИНОФЕСТИВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ: МАЛКО ХОЛИВУД, ПОВЕЧЕ АРТХАУС ФИЛМИ

ТИРАНИЯТА НА УДОБСТВОТО