LATEST

КОИ СА НАЙ–ГЛЕДАНИТЕ ТЕЛЕВИЗИОННИ СЕРИАЛИ В СВЕТА?

В Монте Карло непрекъснато организират фестивали, церемонии и състезания. Така делникът им минава от награждаване до награждаване.
Днес бяха обявени финалистите в три категории за Международните телевизионни награди на зрителите. Имало и такива, да, и ние не знаехме за тяхното съществуване допреди няколко мунути!
Събитието е част от програмата на Телевизионния фестивал в Монте Карло. Както от БНТ1 по-рано се похвалиха, "Под прикритие" ще се състезава за награди в категорията "драматичен сериал" заедно с още 29 продукции от цял свят. Обществената телевизия е номинирана и в категорията за цялостно новинарско отразяване с репортажите си от трагедията в село Бисер. Къде сте, bTV, търсихме ви и вас в списъка, но нищо не открихме!
Да се върнем обаче на наградите на зрителите. Всъщност те отразяват сериалите, които са събрали най-много публика в световен мащаб за изминалата година. Разделени са в категориите драматичен сериал, комедиен сериал и сапунена опера. Всяка с по три номинации.
И, хоп, изненада, трите номинирани драми тази година са "От местопрестъплението", "От местопрестъплението: Маями" и "От местопрестъплението: Ню Йорк". Това е поредното доказателство за огромната популярност на криминалната поредицата в световен мащаб, въпреки че от CBS обявиха, че със сигурност ще спрат един от двата спинофа през новия сезон. "Маями" има по-висок рейтинг в Щатите, но пък "Ню Йорк" е с по-нисък бюджет, така че най-вероятно първият ще бъде пожертван.
Истината е, че и трите сериала са огромен хит за CBS, но каналът иска да си освободи място за нови заглавия.
Като се разровихме в нета се оказа, че "CSI: NY" единствен не е печелил наградата, оригиналът е получавал приз 2007 и 2008 г., а "CSI: Miami" през 2006 г.
Ето и останалите номинирани, от които изненадващо липсват турските сапунки, церемонията е на 14 юни:най-гледан комедиен сериал:
Отчаяни съпруги (САЩ)
Теорията за големия взрив (САЩ)
Свати (Украйна)

най-гледана сапунена опера:
Дързост и красота (САЩ)
La Reina Del Sur (САЩ/Испания/Колумбия)
Ева Луна (Венецуела)

Коментари

Популярни публикации от този блог

РЕЙТИНГЪТ НА ОСКАРИТЕ УДАРИ ДЪНОТО

ОБЯВИХА ПРОГРАМАТА НА КИНОФЕСТИВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ: МАЛКО ХОЛИВУД, ПОВЕЧЕ АРТХАУС ФИЛМИ

ТИРАНИЯТА НА УДОБСТВОТО