LATEST

"ОТМЪСТИТЕЛИТЕ" ЧУПИ РЕКОРДИ И В БЪЛГАРИЯ

Официално съобщението до медиите на Форум Филмс за бокс-офис резултатите на "Отмъстителите" в България. Гледахте ли филма, културисти?

С приходи от 341 758 лева "Отмъстителите" стана най-касовата премиера на филм за супергерои у нас, както и най-голямата премиера по приходи и брой зрители от началото на годината. Феноменалната продукция, съчетаващa умело екшън и хумор, е гледана на 3D и IMAX 3D от над 31 000 хиляди зрители, като някои от тях вече са преживели 3D зрелището повече от веднъж. 
"Отмъстителите" създаде най-голямата новина в света на киното, като с безпрецедентните 200,3 млн. щатски долара приходи от премиерния уикенд, се превърна в най-касовата премиера на всички времена в Северна Америка. Заедно с постъпленията от останалата част на света, 12 дни след първата му прожекция, общите приходи на филма вече възлизат на 641.8 млн. долара. Това провокира мнозина експерти вече да го обявят за филма на годината. Извън финансовите показатели, авторитетното издание Moviegoers даде на "Отмъстителите" рядката оценка от A+ CinemaScore.
Месец преди да станат факт рекордните резултати на филма, Marvel и Disney зарадваха феновете с новината, че на 4 април 2014 г. на голям екран ще излезе продължението на „Капитан Америка: Първият Отмъстител”. Преди него обаче, още догодина, зрителите  ще срещнат отново други двама емблематични за Вселената на Marvel герои – на 3 май е премиерата на „Железният човек 3”, а на 15 ноември - на новия филм за Тор – Богът на гръмотевицитe.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РЕЙТИНГЪТ НА ОСКАРИТЕ УДАРИ ДЪНОТО

ОБЯВИХА ПРОГРАМАТА НА КИНОФЕСТИВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ: МАЛКО ХОЛИВУД, ПОВЕЧЕ АРТХАУС ФИЛМИ

ТИРАНИЯТА НА УДОБСТВОТО