LATEST

ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА "ОТМЪСТИТЕЛИТЕ"

Хората на снимката, които чинно са се наредили на опашка без да се блъскат и пререждат, са едни от първите щастливци, които снощи са гледали премиерата на "Отмъстителите" в САЩ. Филмът се очертава като един от най-големите хитове тази година и през следващите седмици неизменно мрежата ще е пълна с новини за рекордните приходи от мега-продукцията. А те са впечатляващи дори и само след осем дни прожекции извън Щатите.
Докато пишем тези редове "Отмъстителите" вече трябва да е спечелил над 300 милиона $, а до края на седмицата общият касов сбор от прожекции извън САЩ ще надхвърли 425 милиона с приходите, които се очакват от ключови територии като Китай и Русия.
Единствено в Япония филмът ще тръгне по кината през август.
Сега се върнете малко по-горе и отново прочетете какво написахме. Да, точно така, ако към посочените статистически цифри добавим и приходите от кино-салоните в САЩ сумата за първите 10 дни от премиерата на филма може дори и да надхвърли 600 милиона $. Свежа глътка за гиганта Disney, които тази година отбелязаха най-големия провал в историята на Холивуд с "Джон Картър". Заради филма на Андрю Стантън компанията обяви около 200 милиона загуба във фискалните си отчети за първото тримесечие, а уволнението на шефа на филмовата дивизия Рич Рос последва скорострелно.
Да се върнем обаче на "Отмъстителите", филмът, с който официално започва летният сезон на холивудските блокбастъри.

Успехът на лентата е важен и защото това е първото филмово заглавие на Marvel, което е изцяло маркетирано и дистрибутирано от Disney след закупуването на комиксовия гигант от "мишката".
Големият въпрос, който всички си задават е дали филмът ще успее на надмине рекорда за най-високи уикенд постъпления, който в момента се държи от "Хари Потър и даровете на смъртта 2", 169.2 милиона $. Следете ПОП КУЛТУРА в следващите дни, за да разберете!
Нашата скромна прогноза е, че ще успее, тъй като е първият филм, който събира на едно място няколко култови супергерои, всеки от които си има собствени фенове. Похват, доста експлоатиран в комиксовата култура. Преди време от DC Comics имаха намерение да съберат Батман, Супермен и други герои в лента за така наречената "Justice League", но идеята беше отхвърлена след няколко фалстарта и най-вече след провала на последния "Супермен".
Пътят на "Отмъстителите" също щеше да бъде трънлив, ако преди няколко години Marvel не бяха поели изцяло контрол над филмовите адаптации чрез Marvel Studios и не бяха отбелязали огромен успех с първия "Айрън мен".
Дори и след провала на "Невероятният Хълк" (да, онзи с Едуард Нортън), студиото продължи с бавни крачки да ни води към общия филм. Елементите, които липсваха бяха "Тор" и "Капитан Америка", които гледахме миналта година.
Всъщност, за да се насладите на "Отмъстителите" без да трябва да се лутате много из сюжета докато се ориентирате кой кое е и какво точно се случва, е най-добре да сте гледали последните два филма. Защото главният злодей е доведеният брат на полу-бога от Асгард Локи, който е прокуден в сенките, където сключва сделка с едни същества, които малко приличат на Императора от "Междузвездни войни", за да завладее Вселената. Естествено, като всеки злодей Локи си мисли, че вършейки зло всъщност твори добро, но това е тема за дълга философска дискусия, на която не е мястото тук. За да успее да осъществи злокобните си намерения обаче Локи първо ще трябва да завладее Земята, където се пази единия от двата Тесеракта. А сега, де, какво е Тесеракт? За него ставаше дума в "Капитан Америка", чието подзаглавие всъщност беше "Първият отмъстител".
Дори и да не сте гледали обаче нито един филм от поредицата няма начин да не се забавлявате. Робърт Дауни-Джуниър отново е брилянтен в ролята на Железния човек, внасяйки свеж хумор през цялото време. Марк Ръфало също е много добър избор за ролята на Хълк, като за първи път специалистите по компютърни ефекти са успели да го направят наистина реален. Скарлет Йохансон е в ролята на Черната вдовица, която няма супер сили, но за сметка на това е спец от бойните изкуства и изкуството на съблазняването. Джеръми Ренър пък е новата екшън звезда на Холивуд, тук в ролята на Ястребовото око, а след няколко месеца ще го гледаме и като агента, който ще замени Джейсън Борн. 
Според проучване направено през април от Fandango, 66% от запитаните са споделили, че смятат да гледат "Отмъстителите" повече от веднъж. 31% са отбелязали, че ще го гледат предимно заради Железния човек, следван от Хълк с 23%, Тор с 15 % и Капитан Америка с 12%.
52% от анкетираните са споделили, че очакват Черната вдовица да е следващият персонаж, който трябва да бъде представен в соло филм.
Няма смисъл да ви препоръчваме филма, ясно е че след като сте стигнали до тези редове, сте истински фенове и ще го изгледате. За да сме ви още по-полезни ще ви кажем да си останете по местата по време на финалните надписи, за да разберете срещу кого ще се борят "Отмъстителите" в следващия филм от поредицата!
P.S. Филмът събира одобрение от 92% в RottenTomatoes, единственото негативно ревю, на което попаднахме досега е от New York Times, може да го прочетете тук

Коментари

Популярни публикации от този блог

РЕЙТИНГЪТ НА ОСКАРИТЕ УДАРИ ДЪНОТО

ОБЯВИХА ПРОГРАМАТА НА КИНОФЕСТИВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ: МАЛКО ХОЛИВУД, ПОВЕЧЕ АРТХАУС ФИЛМИ

ТИРАНИЯТА НА УДОБСТВОТО