LATEST

КАК БНТ1 ДА СИ ВДИГНЕ РЕЙТИНГА ДО НЕБЕСАТА?

Днес ни върви нещо на постове за телевизия, така че продължаваме с пълна пара.
На състезанията за откриване на нови музикални таланти не им се вижда изобщо краят. Съвсем друг е въпросът дали след приключване на шоуто въпросните "таланти" успяват да пробият в музикалния бизнес. Тази тема ще си я оставим настрана и ще я разчепкаме някъде в необозримото бъдеще.
Тази седмица ще бъдат обявени победителите от последните сезони на "American Idol" и щатския "The Voice". В същото време британската версия на същото шоу (излъчва се по BBC) няколко пъти успя да бие в рейтинга "Britain's Got Talent". Simon Cowell не пропусна да пусне няколко злобни туита по въпроса.
Истината е, че "The Voice" мачка в рейтингите навсякъде по света. Дори и у нас. Което е странно, понеже повечето участници във въпросното шоу са всъщност отпаднали гласове от другите музикални предавания. За кичозния декор и смешните "битки на ринга" ще си замълчим. Зрителите обаче винаги имат финалната дума, а рейтингите са повече от красноречиви.
Премиерният епизод на американската версия на шоуто събра 40 милиона зрители. Аудитория, която "American Idol" не е имала от години. Всъщност, рейтингът на "Айдъла" спада с всеки изминал епизод, а хонорарът на Jennifer Lopez от 12 млн. долара ще си остане блян следващата година.
Музикалната надпревара, която очакваме с нетърпение всъщност е вторият сезон на "X Factor USA" с Britney Spears като един от менторите. Но това предаване ще започне да се излъчва чак през есента, затова дотогава ще трябва да се задоволим с каквото има в наличност.
Опитвайки се да се пребори със споменатите по-горе заглавия и да привлече повече зрители през летния сезон, американският канал ABC стартита на 24 май чисто новото музикално риалити "Duets".


В него четири суперзвезди (Kelly Clarkson, Robin Thicke, John Legend, Jennifer Nettles) ще обикалят Америка в търсене на нови таланти. Всеки от менторите ще си избере по двама участника, с които ще пее в дует. Накрая една от комбинациите ще спечели, а аматьорът ще се сдобие с договор с Hollywoood Records, звукозаписната компания под шапката на Disney.
Звучи малко като "Пей с мен", но със сигурност ще бъде реализирано много по-мащабно и впечатляващо.
Другото ново надпяване, което ще върви по американската телевизия това лято е продуцираното от Queen Latifah "Star Next Door", което е горе-долу същото като "Duets", но на мястото на Kelly Clarkson зрителите ще гледат Gloria Estefan.
Кое ви е любимото музикално риалити, културисти?

Коментари

  1. Голям срам е наистина, че бТВ и по-специално Трифонов взеха формата "The Voice" и го направиха на нищо.

    Да се бяха забавили още малко и съм сигурен, че БНТ щяха да го купят и да го реализират доста по-добре от Слави.

    Най-силният сезон на най-доброто музикално предаване The Voice е може би този, който тече в момента в UK

    ОтговорИзтриване

Публикуване на коментар

Популярни публикации от този блог

РЕЙТИНГЪТ НА ОСКАРИТЕ УДАРИ ДЪНОТО

ОБЯВИХА ПРОГРАМАТА НА КИНОФЕСТИВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ: МАЛКО ХОЛИВУД, ПОВЕЧЕ АРТХАУС ФИЛМИ

ТИРАНИЯТА НА УДОБСТВОТО