LATEST

HOT TREND: АКТРИСИ С ОСКАР ИГРАЯТ ЗЛИ ВЕЩИЦИ


"Огледалце, огледалце" е от две седмици по българските кина и според бокс-офис класацията почти на никого не му пука от това (едва 8000 зрители до момента), но филмът представя един от най-значителните трендове в момента: ападтацията на приказни сюжети, които са толкова плодотворни за актьорските изпълнения, че някои от най-големите холивудски актриси напират да се въплътят в ролите на злите вещици.
Подобен наплив на Оскарови носителки към отрицателни героини не е имало в Холивуд от началото на 60-те, когато Бети Дейвис, Джоан Крофърд и Оливиа Дехавиланд вкупом се съгласяват да участват в хорър филми, опитвайки да възродят кариерите си.
Джулия Робъртс в "Огледалце, огледалце" е само най-пресният пример. През юни ще гледаме Шарлийз Терон в далеч по-мрачния "Снежанка и ловецът", a Анджелина Джоли съвсем скоро ще започне снимки на "Господарка на злото", адаптация по "Спящата красавица". И да, Джоли, е Злодеида и ще носи рога на главата си.
Да не забравяме и новата адаптация по "Магьосникът от Оз" на Сам Рейми, заради която режисьорът заряза поредицата за Спайдърмен. Действието в "Оз: Великият и могъщият" се развива преди събитията, описани в книгата и представят озоваването на Оз в омагьосаната страна. Тук лудницата е пълна: ролята на лошата вещица от Изтока се изпълнява от Рейчъл Уайс, нейната сестра, лошата вещица от Запада е Мила Кунис, a Мишел Уилямс е добрата вълшебница Глинда. Упс, забравихме да споменем, че самият Оз се играе от Джеймс Франко!
Задават се и купища сериали на приказна тематика, но за тях ще си говорим друг път.

Коментари

Популярни публикации от този блог

РЕЙТИНГЪТ НА ОСКАРИТЕ УДАРИ ДЪНОТО

ОБЯВИХА ПРОГРАМАТА НА КИНОФЕСТИВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ: МАЛКО ХОЛИВУД, ПОВЕЧЕ АРТХАУС ФИЛМИ

ТИРАНИЯТА НА УДОБСТВОТО