LATEST

ФИЛМЪТ, ПО КОЙТО ВСИЧКИ ОХКАТ И АХКАТ, НО НИКОЙ ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ГЛЕДАЛ

Не, не става дума за "Прометей". Тук ще обърнем внимание на новия филм на Анг Лий, "Животът на Пи" по едноименната книга на Ян Мартел. Всъщност се оказва, че правилното произнасяне на името на главния герой е Пай, но така или иначе българският тираж на произведението отдавна е изчерпан от книжарниците, така че ще могат да го снемят за допечатката.
А допечетка ще има, повярвайте ни. Тъпърва ще чувате да се говори и за филма, и за книгата. Ако някой от вас е чел въпросния роман може искрено да се изненада как е възможно да се екранизира подобна история: момче и тигър се озовават сами на спасителна лодка някъде в открито море, опитвайки се не само да оцелеят, но и да се преборят със самите себе си. Момчето – с първичния си страх, а тигъра – с първичните си инстинкти. Дори самият Анг Лий признава, че само до преди пет години е нямало да може да заснеме подобен филм. С това обаче малко избързваме.
Всяка година малко преди летния сезон на блокбастърите, големите холивудски студиа събират в Лас Вегас собствениците на кино-залите в САЩ, партньори и журналисти, за да им презентират предстоящите си заглавия. Събитието се казва CinemaCon и предузвиква буря от публикации в интернет, най-вече в блоговете за кино.
Най-много шум тази година се вдигна около представянето на 10 минути суров материал именно от „Животът на Пай” на Анг Лий. Лентата ще бъде на 3D и ще се появи в кината за Коледа. Журналистите и кино-блогърите вече сравняват видения материал с „Аватар” и „Титаник”, сравнявайки използваната технология за заснемането на филма с въпросните продукции.
На същото събитие режисьорът заяви, че работи по филма вече три години и половина. Само търсенето на момче, което да изиграе Пай е отнело месеци – ролята печели напълно неизвестният 17 годишен индиец Сурай Шарма.
От компанията производител Fox вече надушват сигурен претендет за следващите награди Оскар и милиардите, които филмът ще привлече.
Сезонът на летните блокбастъри се открива официално следващата седмица с премиерата на „Отмъстителите”. Ще се видим в аймакса!

Коментари

Популярни публикации от този блог

РЕЙТИНГЪТ НА ОСКАРИТЕ УДАРИ ДЪНОТО

ОБЯВИХА ПРОГРАМАТА НА КИНОФЕСТИВАЛА ВЪВ ВЕНЕЦИЯ: МАЛКО ХОЛИВУД, ПОВЕЧЕ АРТХАУС ФИЛМИ

ТИРАНИЯТА НА УДОБСТВОТО